ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ - ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ

     Η Κόνιτσα βρίσκεται στο ΒΔ τμήμα της Ελλάδας και είναι κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων. Βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι και παραμελημένη. Η Κόνιτσα περιτριγυρίζεται από πανύψηλα βουνά. Ένα από αυτά είναι ο Σμόλικας, η δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο. Αυτά τα βουνά, σε συνδυασμό με τον Αώο ποταμό που διασχίζει την Κόνιτσα, δημιουργούν ένα φανταστικό τοπίο, ίσως ένα από τα ομορφότερα στην Ήπειρο.  

ΚΠΕ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

    Το Κ.Π.Ε Κόνιτσας ιδρύθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων το 1995.Χρηματοδοτείται από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και από Εθνικούς Πόρους. Την οικονομική διαχείριση και την τεχνική υποστήριξη, έχει το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Στεγάζεται στη Μαθητική Εστία Κόνιτσας.
     Από την αρχή της λειτουργίας του ΚΠΕ Κόνιτσας δέχτηκε στα μονοήμερα και πολυήμερα προγράμματά του πάνω από 20.000 μαθητές.Παρακολούθησαν τα προγράμματά του ή επιμορφώθηκαν στα σεμινάριά του στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση 4.700 εκπαιδευτικοί.
    Το Κ.Π.Ε. διαθέτει:  αίθουσα προβολών και σεμιναρίων, εργαστήριο Βιολογίας, βιβλιοθήκη, δύο αίθουσες διδασκαλίας και εργασιών των ομάδων, αίθουσα μουσικοκινητικής αγωγής και έκφρασης, αίθουσα Η/Υ, γραφεία, εκθεσιακό χώρο και χώρο υποδοχής, αύλειο χώρο και κήπο. Διαθέτει ακόμη άρτιο εξοπλισμό.

   Το Κ.Π.Ε. Κόνιτσας εκπονεί προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης διάρκειας μιας, τριών και τεσσάρων ημερών με παράλληλη φιλοξενία στη Μαθητική Εστία Κόνιτσας.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Κ.Π.Ε ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ:

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ
 

    Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Κόνιτσας το επισκεφθήκαμε στα πλαίσια της τριήμερης εκδρομής μας στον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου. Είναι ένα υπερσύγχρονο και ευρύχωρο κτίριο, το οποίο δέχεται μαθητές για να τους πληροφορήσει για το περιβάλλον και τους παρέχει φιλοξενία για μία ή περισσότερες ημέρες. Στο κέντρο μας υποδέχτηκαν με ευγένεια και μας οδήγησαν στο εργαστήρι τους. Εκεί παρατηρήσαμε, μέσα από τηλεσκόπια, τα κύτταρα διαφόρων φυτών και μικροοργανισμών.

     Στη συνέχεια μας πληροφόρησαν για τα είδη που τείνουν προς εξαφάνιση και μας έδειξαν πάνω σε χάρτες, σε ποιες περιοχές ζούσαν παλιότερα και σε ποιες ζούνε τώρα. Έπειτα μας μίλησαν για το πώς κατανέμεται η χλωρίδα στα βουνά και σε ποιο υψόμετρο μπορούν να ζήσουν ορισμένα φυτά. Μας μίλησαν ακόμη για το νερό που υπάρχει πάνω στη γη και ότι το 97% του νερού βρίσκεται στους ωκεανούς και μόνο το 3% είναι πόσιμο. Η ποσότητα αυτή δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ολόκληρη από τον άνθρωπο, αφού η περισσότερη βρίσκεται στο υπέδαφος ή στους παγετώνες. Στο τέλος, με τη βοήθεια ενός κυκλικού ξύλου, μας έδειξαν την εικόνα που παρουσιάζει η Κόνιτσα στις 4 εποχές του χρόνου

                

 

 

ip based webcounter

free web counter

Copyright

7ο Γυμνάσιο Λάρισας

2003-2014