ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ - ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ

    Το Μουζάκι είναι μια κωμόπολη της Καρδίτσας που έχει πληθυσμό περίπου 6.500 κατοίκους και απέχει από την Καρδίτσα 26 χιλιόμετρα και 15 από τα Τρίκαλα. Το Μουζάκι το χωρίζει ένας παραπόταμος του Πηνειού που είναι ο Πάμισος ποταμός που ξεπροβάλει μέσα από την άγρια ομορφιά της Πίνδου αφήνοντας δεξιά και αριστερά του, τις καταπράσινες πλαγιές του, των Αγράφων και της Αργιθέας. Στο Μουζάκι ιδρύθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τον Ιανουάριο του 1991. Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παρακολουθήσαμε το τριήμερο  πρόγραμμα: " ΕΝΕΡΓΕΙΑ" , από τις 5 έως τις  7 / 2 / 2009.

    Στην εκδρομή συμμετείχαν 35 παιδιά της Περιβαλλοντικής ομάδας της Β΄ Τάξης, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος   " Το κλίμα αλλάζει.... εμένα με νοιάζει ! "Μας συνόδευαν οι καθηγητές μας κ. κ.  Χουρμουζιάδου Δέσποινα, Χαλκιά Βασιλική και Βαϊόπουλος Αθανάσιος.

   Την Πέμπτη το πρωί ξεκινήσαμε στις 8.30, στη διαδρομή κάναμε τη πρώτη μας στάση στην Καρδίτσα. Εκεί επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, όπου θαυμάσαμε τα έργα του Δημήτρη Γιολδάση, που τα περισσότερα απεικόνιζαν σκηνές από την αγροτική ζωή και τις παραδόσεις της περιοχής. Μετά πήγαμε σε ένα αναψυκτήριο και ύστερα ξεκινήσαμε για το ΚΠΕ στο Μουζάκι.

     Μόλις φτάσαμε πήγαμε στα δωμάτια μας, φάγαμε, και το μεσημέρι καθίσαμε να ξεκουραστούμε.

    Από τις  5.00 μέχρι τις 7.00 μας έγινε ενημέρωση από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για την  Ενέργεια. Στόχος ήταν να ανακαλύψουμε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τον τρόπο παραγωγής ενέργειας σήμερα και να κατανοήσουμε την ανάγκη εξοικονόμησής της. Μάθαμε , επίσης, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αναγκαιότητα εφαρμογής τους.

   Την Παρασκευή το πρωί περίπου στις 9.00 επισκεφθήκαμε το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της λίμνης Πλαστήρα και το φράγμα. Το απόγευμα παρουσιάσαμε ένα θεατρικό με θέμα την ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

     Το Σάββατο το πρωί ξυπνήσαμε πήραμε το πρωινό μας και αμέσως όλες οι ομάδες ασχολήθηκαν με τις εργασίες τους. Έπρεπε ως τις 11.30 όλες οι ομάδες να τελειώσουν με την εργασία τους, όπως και έγινε, και τις παρουσιάσαμε στους καθηγητές μας, στα παιδιά και στους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. .

      Το μεσημέρι μετά το φαγητό ετοιμαστήκαμε και αναχωρήσαμε από το Μουζάκι. 


 

ΚΠΕ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Μαθητική Εστία Μουζακίου

Τ.Κ. 430 60

24450 - 43242, 42326, 43363, 42882

kpemou@otenet.gr

http://www.kpem.gr/

Στο ΚΠΕ Μουζακίου υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί:

Σακελλάρης Γεώργιος, δάσκαλος - Υπεύθυνος του Κέντρου

Καλαμπαλίκη Χαρούλα, μαθηματικός - Αναπληρώτρια Υπεύθυνη

Μπότσαρης Δημήτρης, μαθηματικός

Γραμμένος Κων/νος, φιλόλογος

Γκορίλας Θωμάς, μαθηματικός - δασολόγος

Γκίκα Αθανασία, νηπιαγωγός

Παπαχρήστος Γιώργος, γυμναστής

Αγγελοπούλου Αγγελική, θεολόγος

Ζαμπάλου Στέλλα, δασκάλα

 

ip based webcounter