η συνοικία μας

 

η συνοικία μας

 

 

 

 

Η πόλη μας σήμερα

     Σήμερα n Λάρισα, μία πόλη στην καρδιά της Ελλάδας είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου και Νομού, με πληθυσμό άνω των 120.000 κατοίκων και έκταση 19.000 στρ. με έντονη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή, και έχει αυτοδίκαια κατακτήσει τον τίτλο του κυρίαρχου οικονομικού, εμπορικού, πολιτιστικού, αγροτικού, συγκοινωνιακού και βιομηχανικού κέντρου της θεσσαλικής ενδοχώρας.  

     Φιλοξενεί την έδρα της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σχολές των Τ.Ε.Ι., το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το Εμπορικό-Βιομηχανικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο - "Θεσσαλικό Θέατρο", το Δημοτικό Ωδείο, την Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. I. Κατσίγρα, το κτίριο του Λαογραφικού Μουσείου, ενώ ανεγείρεται το Αρχαιολογικό - Βυζαντινό Μουσείο. Ολοκληρώνεται n μελέτη της αναπαλαίωσης του ''Μύλου του Παππά'' και αποκαλύπτεται με γοργούς ρυθμούς το Α ' Αρχαίο Θέατρο.

     Η Λάρισα, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια την πρόκληση της συνεχούς προσαρμογής της στις ταχείες μεταβολές στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. Το περιβάλλον, n εργασία και οι καλύτερες συνθήκες ποιότητας ζωής εξελίσσονται σε στοιχεία κλειδιά των εξελίξεων αυτών.

    Η ανάπλαση του κέντρου της πόλης και του λόφου του Φρουρίου με την αξιοποίηση στοιχείων της παράδοσης και τις εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, αναδεικνύει την ιστορική ταυτότητα της πόλης αλλά και μια έντονη εμπορική και ψυχαγωγική δραστηριότητα με θετικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των πολιτών που κινούνται στο κέντρο της πόλης. Οι πλατείες, τα πάρκα και οι πνεύμονες πρασίνου στις συνοικίες, τα αθλητικά κέντρα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα έργα υποδομής, οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, Βιολογικού καθαρισμού, φυσικού αερίου, καθώς και μια έντονη δραστηριότητα πολεοδομικής ανασυγκρότησης, άρχισαν να δίνουν τα τελευταία χρόνια θετικά αποτελέσματα προσδίδοντας στη Λάρισα μια εικόνα σύγχρονης μεγαλούπολης.

 

η συνοικία μας

η συνοικία μας

η συνοικία μας

η συνοικία μας

η συνοικία μας

η συνοικία μας

η συνοικία μας

η συνοικία μας

 

η συνοικία μας

 

               

Αριθμός  επισκεπτών

από 12/8/2005

ip based webcounter

free web counter

Copyright ©

7ο Γυμνάσιο Λάρισας

2003-2014

Σχεδιασμός & Επιμέλεια: Χουρμουζιάδου Δέσποινα - Γαλλικών